Jag föddes samma år som Naftule Brandwein och Edith Piaf dog. Sidney Bechet hade varit död i fyra och jag var sju år när Janis Joplin dog. Jag missade dem allihop.

Startade med blockflöjt i späd ålder, fortsatte med klassisk flöjt. När jag började spela klezmer fann jag både en genre och ett instrument som jag längtat efter. Sopransaxen var en helt ny värld att upptäcka. Tack vare stor envishet och hjälp från Anders Paulsson som var min lärare under några år blev det en lyckad resa.

Bildade 1994 klezmerbandet vilda nätter tillsammans med Miriam Oldenburg, dragspel. Bandet kompletterades senare med Ludvig Josephson på bas och Leif Jansson på trummor. vilda nätter blev ett väl anlitat och uppskattat band i Stockholms klezmervärld. År 2003 släppte vi cd:n vilda nätter. Efter cirka 250 spelningar upplöstes bandet 2005.

Jag spelar sedan våren 2005 i husbandet hos satirikerna Åsa & Gertrud i den turnerande föreställningen Trevligt & Bra.

Har även haft förmånen att arbeta som cirkusmusiker tillsammans med Clowner utan Gränser på två resor 2004. Vi åkte till Rumänien och spelade på barnhem och för skolbarnen i de Västsahariska flyktinglägren i Algeriet.

Jag har medverkat som musiker i flera radioteaterproduktioner under 2000-talet, t.ex Albatrosser över Flemingsberg som skrevs av Gunilla Abrahamsson och regisserades av Krister Henriksson.

Flera somrar har jag arbetat som teatermusiker i Södertälje, både med STA och Enhörna Teaterförening. Produktioner: Vägsjäl (1999) Momo (2000) Drömresan (2002) och Dubbelgångaren (2003 & 2004).

En resa med lätt bagage på de grekiska öarna 2006 födde behovet att spela på ett litet instrument. Det resulterade i performanceduon JamJamJellies. Den består av madame Melodica på melodica och senorita Sopranino på sopraninosax. JamJamJellies har uppträtt på Gröna Lund i Stockholm och TeaterTerrier i Malmö m fl ställen. Duon har även bidragit med specialkomponerad musik till Kristina Franks animerade film Aftonlandet som hade premiär på Göteborgs Filmfestival 2008.

Jag medverkade i ståupp-artisten och sångerskan Ulrika Skogbys föreställning Extra homous - allting på som spelades under 2006.

Spelade in en cd, She is the reason, 2007 med Ulrika Skogby, Jenny Svenberg på piano och Stefan Stenberg på kontrabas. Den gavs ut på skivbolaget Jamjammusic, där jag är delägare.

JamJamJellies fick en seriös storasyster sommaren 2007, JamJamJewels. Sättningen är sopransax och piano som spelas av Jenny Svenberg. Vi spelar vacker och fri musik av varierande slag. Jazz, klezmer, tango...

Våren 2008 tog nya klezmer-med-mera-bandet Misch Masch Mezzengers sig ton. Bandet föddes ur en strävan att vara precis vad det heter; förkunnare av en salig blandning. Amen! Medlemmarna har olika bakgrund förutom klezmer, såsom jazz, gospel, country, fado, svensk folkmusik, klassisk musik mm.

‹Start